Güllü Hayatı (Biyografisi)

Yayınlarımız :
Yükleniyor

Güllü Hayatı (Biyografisi)

Güllü

Hayatı

Zor bir çocukluk geçiren ve küçük yaşlarda gece kulüplerinde şarkı söyleyerek
kariyerine başlayan Güllü,1973 yılında İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde bulunan Kasımpaşa
semtinde dünyaya geldi. 1988'de henüz 15 yaşındayken, düğün salonlarında şarkı söyleyerek sahneye çıktı.
Sabah gazetesinin yayını üzerine artık içkili yerlerde çalışamayan 14 yaşındaki Gül,
düğün salonlarında şarkı söyleyerek para kazanıyor. Bir süre öncesine kadar “Gül Peri” takma
adıyla üçüncü sınıf içkili gazinolarda sahneye çıkan ortaokul öğrencisi Gül Tut, Sabah gazetesinin yayını üzerine, gazinocuların artık kendisine iş vermeye cesaret edememesi yüzünden, okuluna dönmek zorunda kalmıştı.Ancak, alıştığı düzensiz yaşam biçimi nedeniyle öğrencilikten çoktan kopan zavallı çocuk,bu işi fazla sürdüremedi ve “Benim yolum bu” diyerek sarkıcılığı seçti. Okuldan ayrılan Gül, şimdi düğün salonlarında şarkı söylüyor.Annesinin ve kardeşinin geçimini sağlamak için çalışmak zorunda olduğunu belirten Gül, “Sahneye çıktığım içkili gazinodaki işimi kaybedip, başka bir yerde de iş bulamayınca, ailecek perişan
olduk. Şarkıcılıktan başka bir şey yapamazdım. Çalışabileceğim tek alan ise, düğün salonlarıydı. Buralarda da sık sık gündüz işi çıkıyordu. Sonunda ekmek parasını seçtim” şeklinde konuştu.
"Güllü" adı ve söylediği Roman havalarıyla 1990’larda şöhret olan Gül Tut, evlendikten sonra sahneye ara verdi. İki çocuğu olan sanatçı 2000’de boşanıp sahneye döndü. İzmir’de bir barda kendisine laf atan kadın müşteriyi dövmesi ya da İstanbul’da alkol komasına girmesi gibi adli haberlerle adını duyuran Güllü,liposuction’la 18 kilo verdikten sonra Bursa’da çalışmaya başladı.
"Kasımpaşalı Güllü" adını kullanarak ve söylediği Roman havalarıyla 1990'larda ün kazanmış, yaptığı albümlerle ve özel hayatıyla gündeme gelmiştir.Evlendikten sonra sahnelere bir süre ara verdi. İki çocuğu olan sanatçı 2000’de boşanıp sahnelere yeniden döndü.

Albümleri

  • Oyuncak Gibi (1994)
  • Yalan Sevgiler (1995)
  • Değmezmiş Sana(1996)
  • Kırılırım (1998)
  • Zalim Yar (2000)
  • Ve Ben (2002)
  • Hayatımın Yanlışı (2004)

Bu Yazımıza Yıldız Verin

web counter
Yayın Etiketleri :

Yorum Gönder

0 Yorumlar


reklam
reklam1