Kaçırdığınız Konulara Bakın

23 Şubat, 2021

Hakan Taşıyan

Hakan Taşıyan

Hayatı


Annesi Trabzonlu, babası ise Diyarbakırlıdır.[kaynak belirtilmeli] Çocukluk yaşlarından itibaren Saza ilgi göstermiş ve çalmaya başlamıştır. Daha sonra babasıyla beraber düğünlere gitmiştir. Ufak yaşlardan beri müziğe ilgiliydi ve bu nedenle askerliğini yaptığı sırada söylediği şarkılarla komutanları sesini çok beğendi ve destekledi. Onların desteğini arkasına alan ünlü sanatçı ilk kasetini piyasaya çıkardı. İlk kasetini çıkartma olayı şu şekilde oldu. Önce İstanbul’da Unkapanı'nda bulunan bir takım yapımcıların yanına gitti fakat o yapımcılar Müslüm Gürses’i taklit ettiğini düşünüp pek ilgi göstermediler. Bunun ardından Ankara'ya giden Sanatçı Sıla Müzik ile beraber ilk kaseti olan Hesabım Bitmedi albümünü piyasaya çıkarttı.

1997 tarihinde ise ikinci kasetini piyasaya çıkartmıştır. İkinci kasetinin ismi Sensiz İki Gün oldu. Bu albüm sanatçının en iyi albümlerinden biri olarak raflarda yerini aldı. Büyük bir hayran kitlesine kısa süre içerisinde sahip oldu ve konserleri hınca hınç doldu.

Bu albümü sonrası Gözün Sevem isimli albümünü piyasaya sunmuştur. Albümler her şey istediği gibi olmasına rağmen hayranlarının her zaman dostluk kardeşlik içinde olmasını temenni etmiştir.

Ekim 2020'de hastaneye kaldırılan sanatçının organ nakline ihtiyacı olduğu açıklandı.

Oyunculuk Hayatı
1998 tarihinde Hesabım Bitmedi isimli dizi ile beraber oyunculuk konusunda da başarılı bir performans gösterdi. Bu dizide Hilal Aslangiray ve Ebru Destan ile başrol oynamıştır.

2001 tarihinde ise yine bir dizi ile ekranlara geldi. Güz Gülleri isimli dizi ile beraber önemli kişilerle başrol oynamıştır. Bu dizide Kemal karakterini canlandırmıştır.

Hakan Taşıyan Diskografisi


  • 1996 Hesabım Bitmedi
  • 1997 Sensiz İki Gün
  • 1998 Gözün Sevem
  • 1999 A Canım Kıymetini Bilemedim
  • 2000 Güz Gülleri
  • 2002 Mor Hicranlar
  • 2003 Hakan Taşıyan
  • 2004 Türkülerle
  • 2005 Mutluluk Yağmuru
  • 2006 Ya Sen Ya Hiç
  • 2012 Gitme Gülüm
  • 2018 Sessiz Sedasız Dönüş
  • 2019 Ben Küskünüm Feleğe
  • 2020 Aramadın

Filmografi

 Yıl             Yapımın Adı            Canlandırdığı Karakter
1998       Hesabım Bitmedi                 Hakan
2001          Güz Gülleri                          Kemal
2015          Kardeş payı                Hakan Taşıyan(Konuk Oyuncu)

 Tv Programları

Bir Damla Müzik - Bengütürk Tv (03.12.2016 Tarihinde Hakan Yılmaz ile Bu Programı Yapmaya Başlamıştır.)

Ödüller

En iyi şarkı Güz Gülleri - Hakan Taşıyan (Söz-beste: Selim Öztaş) 2000 YILI 7. Kral TV Video Müzik Ödülleri YILIN ŞARKISI
Vefa Ödülü 2015 2.MERSİN ALTIN PALMİYE ÖDÜLLERİ-PALMİYE TELEVİZYON VE BASIN ÖDÜLLERİ Hakan Taşıyan- Arabesk Sanatçısı- Vefa Ödülü

Bu Yazımıza Yıldız Verin

web counter

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

  
yukarı yukarı