Dilber Ay

Dilber Ay

Hayatı

Kureyşan aşiretine mensup olan Ay, 1 Ocak 1956'da Kahramanmaraş ilinin Pazarcık ilçesinde Yörük Kürt bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Kahramanmaraş ilinde ilkokul 3. sınıfa kadar okudu. Ailesi ile birlikte Kahramanmaraş'tan önce Ankara'ya, oradan da Bolu-Düzce taraflarına göç ederek yerleşti. Düzce'de okula devam edemeyip 13 yaşında iken yaşlı bir adamla evlendirildi. Evlenmeden önce Düzce'ye güzel ses aramak için radyocular gelmişti.Gönül Gel Seninle Muhabbet Edelim türküsünü söyledi ve düzenlenen güzel ses yarışmasında birinci oldu. İki çocuk annesi olduktan bir müddet sonra evlendiği kişiden ayrıldı. Radyoda tanındıktan sonra 24 albümü oldu. Almanya'da iki kere hapis yattı.Flash TV'nin Kadere Mahkûmlar adlı programın sunuculuğunu yapmaktaydı. Hayatı 2020 yılında filme alınacaktır.

Özel Yaşamı Ve Ölümü

Memleketi Pazarcık, Kahramanmaraş'tan göçerek Düzce'ye yerleşen bir ailenin kızı olan Dilber Ay çok küçük yaşta kendisinden yaşça büyük evlendirildiği bir adamdan iki kız çocuk sahibi olmuştur. İkinci evliliğini 1998 yılında kendisinden 15 yaş küçük İbrahim Karakaş ile yapmıştır. Yaşamını Düzce'de bulunan ikametinde geçiren sanatçı Dilber Ay, kalp krizi geçirdiği için ölmüştür.Ankara'daki bir hastanede 29 Nisan 2019'da 63 yaşında ölmüştür. Cenazesi 30 Nisan 2019'da Düzce'ye getirilerek buradaki şehir mezarlığı'nda toprağa verilmiştir.

Albümleri

  • Dilberay (1974) 
  • Türküola (1975)
  • Meyrik (1981)
  • HazaL (1986) 
  • Barak Muhabbeti 1 (1987) 
  • Barak Muhabbeti 2 (1988)
  • Postaci Emmi (1990)
  • Oturak Havaları (1990)
  • Yandim Eyvah (1993)
  • Dağlar Oy (1993)
  • Bırak Ona Da Dokunma (1994)
  • Kisi Bitmez Daglarimin (1995)
  • Barak Kızı (1996)
  • Ölesen Gelin (1999)
  • Sürdüler Beni - Sen Tasmisin Demirmi (2000)
  • Bırakmadı Sevdan Beni - Yabancı (2001)
  • Oturdum Mezar Taşına (2002)
  • Maraşlı Gelin (2004)
  • Hasrete Koştuk (2005)
  • Alıp Başımı Gideyim (2005)
  • Hacı Ağa (Sarı Sabahlık) (2007)
  • Ellerin Olmuş (2008)
  • Ötme Bülbül (2009)
  • Be Zalim - İtfaiyeci (2010)
  • Darıldım Sana (2011)
  • Yasmı Varda Mahallede (2019)

Filmografisi

  • Beynelmilel (Arzum) - 2006
  • Hayat Sana Güzel - 2014
  • Mazlum Kuzey - 2014
  • Figüran - 2015
  • Yol Arkadaşım - 2017
  • Yol Arkadaşım 2 - 2018

Bu Yazımıza Yıldız Verin

web counter

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »
Comments

YORUM YAZARKEN İSMİNİZİ YAZMAYI UNUTMAYINIZ.!
EmoticonEmoticon