Kaçırdığınız Konulara Bakın

07 Şubat, 2021

Cavit Karabey

Cavit Karabey

Biyografi

1986 yılında müzikle profesyonel olarak uğraşan sanatçı, ilk albümü 'Sensizlik Öyle Zor ki'yi bu tarihte çıkardı. Bu tarihten sonra 19 albüme daha imza atan Cavit Karabey’in bestelediği, 'Seni Sevmeyen Ölsün, Sevdiğimi Biliyorsun, Çift Camlardan Ses Gelmiyor, Vay Be, Mihriban, Allah’ından Bul, Geceler, Kalbimdesin kalbimde isimli parçalar en tanınmış eserleri arasında yer almaktadır. Lakabı Arabeskin Kralı olan sanatçı program yapmak için gittiği Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde kaldığı otel odasında kalp krizi geçirerek yaşama veda etmiştir.Cenazesi 14 Ocak 2008 tarihinde Ankara Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verilmiştir. Karabey, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Diskografi

  • Sensizlik Öyle Zor ki (1986)
  • Uğrunda Ölürüm-Sen Aslanlar Gibisin (1987)
  • Kalbimdesin Kalbimde (1989)
  • Mahkûm (1989)
  • Kısmetine Küs - Varlığın Yeter (1990)
  • Can Kalmadı (1990)
  • Gardiyan (1990)
  • Bir Lokma Ekmek İçin (1990)
  • Senden Başka Tanımam (1990)
  • Garipler Sokağı (1990)
  • Yaralandım (1991)
  • Beton Duvar (1992)
  • Vay Be - Gurbet Arkadaşım (1994)
  • Klasikler :Görüş Günü - Şehit Asker (1996)
  • Gençliğimi Satıyorum (1996)
  • Klasikler 2 (1997)
  • Aney Ah Be İstanbul (1997)
  • Gurbetin Seçme Uzun Havaları 3 (1998)
  • Allahından Bul - Geceler (2001)
  • Sevdiğimi Biliyorsun (2006)

Bu Yazımıza Yıldız Verin

web counter

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

  
yukarı yukarı