Kıssadan Hisse

Yayınlarımız :
Yükleniyor

Kıssadan Hisse

Resim

Köyümüzde iki arkadaş kafa olarak çok iyi anlaşıyorduk.Birde yediğimiz içtiğimiz hep aynıydı. Zaten birlikte büyümüştük. Genelde hep şaka yapmayı seven iki arkadaştık. Bize de şaka yapsalar hiç kızmaz aksine hoşumuza giderdi. Gel zaman git zaman ikimizde büyümüş evlenmiş çoluk çocuk sahibi insanlar olmuş ama yinede birbirimizden kopamamıştık. Baştada söylediğim gibi hep o şakacı ruhumuz bizimle birlikte büyümeden hep yanımızda kalmıştı. Bir gün kahvede otumuş arkadaşlarla sohbet ediyordum. Yine o köyden benim tanıdığım ama beraber büyüdüğümüz arkadaşımın ne tanıdığı nede gördüğü bir arkadaşım yanıma geldi ve bana;
Biraza sıkılgan bir ses tonuyla Yav arkadaş benim bir derdim var hatta bu dert yüzünden eşimden ayrılma noktasına geldik dedi. Ve ekleyerek nice hacı hocaya gittim bir faydasını görmedim deyince ben hemen;

Hayırdır arkadaşım dert ne ne oldu diye merakla atıldım.
Arkadaşım başladı derin derin olayı anlatmaya. Ve dedi ki;

Resim2

Biz evlendiğimiz günden beri çocuk sahibi olmaya çalışıyoruz fakat bir türlü olmuyor. İşin içine bu seferde aileler girince evli olduğum kadının babası sen kısırsın herhalde senden ötürü olmuyordur deyince bu sefer de benim taraf olaya girdi ve ortalık fena karıştı. Lakin ben eşimi çok sevdiğim için kimseye cevap veremedim. Valla ne yapacağımı ne edeceğimi bilemez oldum. Hal böyle be arkadaş sen söyle ben ne yapayım.

Arkadaşımı iyice dinledim ve haline çok üzüldüm o vaziyette küçüklükten beri dostum olan arkadaşımın yanına gittim ve bu olayı aynen ona anlattım. Ve biz iki kafadar oturduk düşünmeye başladık. Baya bir düşünme zamanından sonra aklımıza bir fikir geldi. Acaba olur mu olmaz mı sorusunu ortadan kaldırmak için Yıllarca köyümüzün eczacısı ve samimi arkadaşımızın yanına gittik. Eczacı arkadaşa önce olayı daha sonrada bizim fikrimizi söyleyince, eczacı arkadaş bize bir ilaç verdi. Ama sadece bu haptan iki veya üç tane bir sefer için kullanın değilse kullanan kişiye zarar verebilir dedi. Beraber büyüdüğümüz arkadaşımla birlikte ilacı aldık ve Bir şişeye su koyup,ilacı o su da erittik. Eczacının verdiği ilaç hemen hemen herkesin bildiği viagra ilacı ama bunu sadece biz ve eczacı biliyordu. Ertesi gün ben dertli olan arkadaşın yanına gittim ve ona bir derin hoca bulduğumu söyledim. İlk önce bana biz ne hocalara gittik fakat bir sonuca ulaşamadık dedi . Öyle dediğinde bende bu hoca çok becerikli çok iyi diye onu iyice ikna ettikten sonra,dur hele gelsin bir bu hocaya bak şayet olmadı başka bir çare elbet buluruz dedim onu ikna ettim.Tabi daha önce benim küçüklükten beri arkadaşım olan adamı görmedikleri için onu rahatlıkla götürdüm. Eve vardığımız da evde iki ailenin büyükleri tabi ki evli çiftimiz ve meraklı bir kaç komşu yerlerini çoktan almıştı. Küçüklükten arkadaş olduğum adam evli çifti karşısına yere oturttu ve başladı anlam veremediğim hatta anlamadığı bir şekilde mırıldanmaya başladı. Daha sonra sadece erkeğe cebindeki şişeyi uzatıp,bu suyu sadece sen bir iki yudum içeceksin dedi. Kıza döndü ve sen hiç bu suya dokunma sana rahatsızlık verir haa diye sert bir şekilde ikaz etti. Daha sonra kıza biraz uzaklaş dedikten sonra biraz bizi adamla yalnız bırakın ki erkeğe döndü ve tam bir hoca gibi okuyup,üfledi. Bir on dakika sonra kızı erkeğin yanına aldı ve büyük hocalar gibi bir iki dua okudu. Erkeğin vakti gelmiş kıza sırnaşmaya başlamışken hoca görevin tamamlandığını anladı hadi bana eyvallah Allaha emanet deyip,evden ayrıldı. Bende baktım ki iş tamam adam bayağı kızan durum da ben de bir kazaya gitmeden hemen buradan uzaklaşayım dedim ve evdeki herkese hadi evi boşaltın kimse evde olmayacak dedim herkesi evden çıkardım Evli çifti yalnız bırakıp oradan ayrıldık.

Bir hafta sonra kadının hamile olduğunu kızın babası ve arkadaşımın babasının kol kola giderkene rastladığım da öğrendim. iki kayın peder ellerimi öpmeye çalışarak Allah senden razı olsun o hacadan da kızımızın ve oğlumuzun yuvaları hem kurtuldu hemde meyva vermeye başladı. Dile bizden ne dilersen oğlum ne istersen derhal yaparız. Bende Estafurullah onlar mesut mutlu olsunlar yeter dedim ve yanlarından ayrıldım. Hemen koşa koşa Beraber büyüdüğümüz arkadaşa durumu anlattım. Önce şaşkın bir şekilde birbirimize baktıktan sonra kahkaha ata ata gülmeye başladık. Bize göre sadece bir hile şaka olsa da o aile için büyük bir gelişme olmuştu. Biz bu olayı sadece şakacı olduğumuz için yapsakta diğer taraftan bir yuvayı yeniden diriltmiş olmuştuk. Köy insanları şefaatin sadece hacı hocadan olduğunu zandetselerde aslında hem tıp hem bilim ve en önemlisi adil olan yüce Rabbimizin şifası herşeyin önündedir. Önce Yüce Rabbimizde istemeyi biz insanlar bazen unutuyoruz. Şifayı ve derdi sadece kainatı yaradan Yüce Rabbimiz veriri.

Bu Yazımıza Yıldız Verin

web counter
Yayın Etiketleri :

Yorum Gönder

9 Yorumlar
  1. Çok güzel bir yazı hikaye çok anlamlı siteniz çok güzel tebrik ederim

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten harika bir site , içeri girdiğinizden itibaren o samimiyeti hissetmek zor değil.

    YanıtlaSil
  3. mükemmel ötesi bir yazı, okudukça açılıyor insan, teşekkürler

    YanıtlaSil
  4. Başarılı bir site olmuş yazıyı zevkle okudum.

    YanıtlaSil
  5. site koyu temalı neden açık temalı yapmadınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fikret bey mesajınız için teşekkürler yakında tema yenilenecek üzerinde çalışılıyor.

      Sil
  6. müzik seçimleriniz güzeel, teşekkürler beğendim

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel beğendim

    YanıtlaSil
  8. harika bir site olmuş gerçekten tüm ihtiyaç sahiplerine uygun tasarlanmış teşekkür ederiz

    YanıtlaSil

Yorum Yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.



reklam
reklam1