Hayal Alemi

Yayınlarımız :
Yükleniyor

Hayal Alemi

hayal  Alemi
İnsanların her duygusu olduğu gibi hayal duygusu da mevcuttur.Bir çok insan çok şeyleri kafasından geçirir.Bu kafamızdan geçirdiğimiz niteliklerin tümünün adına hayal denilmektedir.Hayal Alemi öteki dünya yani ahiretle hiç bir alakası yoktur.Hayal Alemi sadece yapmayı istediğimiz ama yapamadığımız işleri nasıl olacağını iyi veya kötü haliyle anlamamız için çok önemlidir.
         Bu bazen bizi bir beladan koruya bileceği gibi bazende iyi olacak işimizin gecikmesine sebep olabilir.Gerçi herşeyin hayırlısı Allah'tan ama bazen kendimize isyan edecek duruma gelebiliyoruz.Hayal Alemi insanın boş vakit geçirmek için veya kendi istediği olsun diye kurulmaz.Zaten kendi istediğimiz an olabilecek bir olay değil.Bunu için biraz rahat bir ortam veya çok yoğun bir ortamda olma ah keşke şu işimizde bu olsa gibi kurulabilir.Peki çok hayal kuran insan hayalperest midir? Genelde zeka kapasitesi yüksek insanlar daha fazla hayal kurar.Nedeni ise  her zaman bir şeyler üretme yaratma hevesi, azmidir.Siz genelde ne tür hayeller kurarsınız? İş ile ilgilimi ? yoksa Aşk ile mi? daha derin düşünüp bir şeyler icat edip insanların yararına sunma ile mi? Görüldüğü gibi hayal kurma sınırımız yok.Neden diye düşündüğünüzde eğer bir sınırı olsa o zaman adı Hayal Alemi değil rüya olurdu. Şimdi rüya ile Hayal kurma arasındaki farkı size belirteyim.Rüya uykuya yattığımızda bilinç altımızda gün içerisinde olan veya gelişen bir çok olayın toplamında ürettiğimiz ve bazı saçma noktalar ile pekiştirdiğimiz sonra olacak gibi yorumladığımız uyku yansımasıdır.

Hayal

Hayal ise gözlerimiz açık olduğu halde yapmayı tasarladığımız içinde hiç bir saçma nokta bulunmayan gayet mantık çerçevesi içinde bizim kendi üretimimizdir. Aslında bazen saçma noktaları da ilave edebiliyoruz.Nedeni ise o işi o kadar çok istiyoruz ki bize göre ufak süslemeleri beynimiz ister istemez yapıyor.Örnek vermek gerekirse  bir araba almayı Hayal ediyoruz ve başlıyoruz senaryoyu hazırlamaya ilk önce mali yönden bu arabayı nasıl ucuza alırım.Hemen Hayal kurma devreye giriyor ve diyoruz ki şans oyunlarında para kazanırsam diye başlıyoruz sonra arabanın rengine geliyoruz daha  da ileri giderek arabaya yapacağımız modifiyeleri düşünüyoruz biraz daha ileri ki mevzumuz da bu aldığımız araba ile seyahate gitmeyi bile düşünebiliyoruz.Garip değil mi sizce bu kadar olayı yaklaşık olarak beş dakika içinde düşünüp sizlere örnek olarak vermem.Evet her insana bu kadar kısa bir süre bile yetmekte Hayal kurmak için.Bu yukarıdaki örnekte saçma olan niteliği farkettiniz mi? Saçma olan nitelik şans oyunundan para kazanmak diyebilirim.Ama o da bir olasılık olduğu için bence o bile saçma değildir. Rüya da ise sabaha kadar gördüğümüz ufak tefek olguları bir araya getirip,kendimizce veya rüya yorumcularının bize yorumlamasıyla ortaya bir ürün çıkarması.Ama kesin olan bir şey var o da genelde doğru çıkmaması.
          Sonuç olarak Hayalle ne fazla yaşayın nede fazla hayal kurup,Hayal Aleminde öylece kalın arkadaşlar.Bir daha ki yazımızda görüşmek umuduyla esen kalın hayallerinizin peşinden koşun ama onlara da fazla takılmayın.

Bu Yazımıza Yıldız Verin

web counter
Yayın Etiketleri :

Yorum Gönder

10 Yorumlar
  1. İzmirimizin en güzel radyosu. Bu radyo insanın içini açıyor. Sanırım ruhumuzu okuyarak yayın yapıyor.

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten radyonuz çok guzel slow en sedşgşm muzikleri çalıyorusunuz

    YanıtlaSil
  3. izmirde yolculuk esnasında radyonuzu açtığınızda karşınıza ilk çıkan radyo mavş radyo olacak. keyfini çıkartırn.

    YanıtlaSil
  4. çok güzel olan bu makaleyi mutlaka okuyun ufkunuzu açacaktır.doyurucu bilgiler yazılar var.

    YanıtlaSil
  5. müzik guzeldir güzel radyolar az kaldı maviradyo gibiler

    YanıtlaSil
  6. Müzik yayınları ve çalan müzikler çok iyi tam aradığım gibi tavsiye ederim iyi dinlemeler. Ekibe iyi çalışmalar.

    YanıtlaSil
  7. Bence bu makaleyi mutlaka okuyun ufkunuzu açacaktır.doyurucu bilgiler yazılar var.

    YanıtlaSil
  8. güzel Bir makale olmuş emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  9. Gerçekten radyonuz çok guzel.. başarılarınızın devamını dilerim. maç yayınları da yaparsanız tadından yenmez.

    YanıtlaSil
  10. Ukelalık Hayal Alemi ~ Mavi Radyo https://maviradyoizmir.blogspot.com/2020/01/hayalalemi.html#ixzz6FI2si0jj
    Devamını Okumak İçin https://maviradyoizmir.blogspot.com Site Adresine bekleriz
    Under Creative Commons License: Attribution Non-Commercial

    Akıl almaz geliyor belkide ama başlıkta olduğu gibi bizler insanca yaşamak ne demek onu unuttuk

    YanıtlaSil

Yorum Yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.



reklam
reklam1