Unutulanlar

Yayınlarımız :
Yükleniyor

Unutulanlar

UNUTULANLAR
Çoğu zaman çoğu şeyi unutabilir insan.Bu bazen çok sevilen bir bayan veya erkeği,çocukluğumuz da vazgeçemediğimiz bir oyuncağı,gerçekten önemsediğimiz bir arkadaşımızı,değerli bir komşumuzu ve nice unutulan canlı cansız maddi manevi şeyi unutabilir insan.

Önemli olan unutmak mı? yoksa unutulmak mı? Unutmak belkide en basit olanı ama ya unutulmak nasıl bir duygudur bilirmisiniz? İnsan beyni genelde basit olan şeyleri daha çabuk kabul ediyor.Hatırlamak beyni yorduğu ve bazende bunalttığı için kolay olanı seçiyor.
Aslında bizler unutmayı değil hatırlamayı seçmeliyiz ki unutulanlar arasın da olmayalım.Mesela sevdiğimiz insanlar ile iletişime geçmeli bizden büyük ise hayır dualarını almalıyız.Komşuların hal hatırını mümkün mertebede sormalı zor durumda iseler veya yardıma ihtiyaçları varsa elimizden geldiği kadar yardım etmeliyiz.Eskiden ilgilendiğimiz bir karşı cins ise onu unutmalı mı yoksa hatırlamalımıyız ? Aslında çevremiz unutmanın daha iyi olacağını bize telkin etse de bence yanlış. Nedeni ise yeni başladığımız veya başlayıp ta devam ettirdiğimiz yeni hayatımıza çok etki edebilir.Bu bize yeni başladığımız veya devam ettirdiğimiz hayatımız da en ufak bir olumsuzlukta keşke ilk aşkım ile olsaydım deme ihtiyacını ortaya çıkaracaktır.Bizi piskolojik olarak eksik hissetmemiz gibi bir duyguya sürükleye bilir.Unutmadan eski ile sürekli olarak yüzleşmek gerekir.



UNUTULANLAR

Tabi ki kendimizi eski psikolojik durumumuza göre daha iyi hissedebiliriz lakin bu yüzleşmeninde bir dozajı olduğunu unutmayalım.Eğer insan kendini biliyorsa her olguyu kararında ve dozajında yaşar.Sahip olduğumuz yüce Rabbimizin bize bahşettiği beynimizi her daim yerine ,zamana ve insanlığa en yararlı bir şekilde kullanmalıyız.

Bu Yazımıza Yıldız Verin

web counter
Yayın Etiketleri :

Yorum Gönder

0 Yorumlar


reklam
reklam1