Yaşamak

Yayınlarımız :
Yükleniyor

Yaşamak

Yaşamak

Akıl almaz geliyor belkide ama başlıkta olduğu gibi bizler insanca yaşamak ne demek onu unuttuk.saygısız sevgisiz acımasız çekilmez insanlar olduk gün geçtikçe.İnanç olarak da dinimiz merhametli olmayı emreder ama nedense bir şekilde nasıl oluyorsa tabiri cayizse canavar oluyoruz.Neden Neden Neden anlamsız bir yaşam formatını kendimize empoze etmişiz ve BEN diyor başka birşey demiyoruz.
Saçma sapan bir ego saçma sapan bir hırs ve özgüven içine girmişiz ki çevremizde hatta karşı komşumuz da ve hatta kendi evimizde kendi ailemizi bile bazen görmez hale tanımaz hale ve acımaz bir duruma gelebiliyoruz.İnsanları bu çılgın hale getiren nedir? Böyle duyarsız umursamaz bir hale getiren nedir bilemiyorum ve anlam veremiyorum .Sizede oluyormu bilmiyorum ama bazen evdeki aileme komşularıma ve çevremdeki insanlara boş gözlerle bakıyor,onların hareketlerini konuştuklarını takip ediyorum,kendimi başka bir dünyada gibi hissediyorum.Neden böyle yapıyorum ve ne arıyorsun diye kendime soruyorum. Cevap: Yanlış olan bende mi yoksa herkez mi yanlış.
Yaşamak

Aslında doğru ve yanlış vardır ve birde bunu direk olarak insanlara söyleyebilen uzaylı gibi bakılan insanlar.Siz hangisi olduğunuza kendiniz karar vereceksiniz.Çevrenize olaylara duyarlı bir birey mi? Yoksa ilk baştan beri anlattığım acımasız duyarsız hırs ve ego sahibi bir birey mi?Çevremizde olan olaylara nasıl tepki gösteriyoruz.Umursamaz olmak belkide en basit olanı ama zoru sevenler için bu gayet ciddi birşey. Duyarsız etkisiz eleman olmayalım.Sahiplenmekse sonuna kadar ilgilenmek ise yine sonuna kadar yapalım. İyi bir birey olmanın temeli insana gösterdiğin sevgi saygı ve çevrene verdiğin tepkilerdir.Yolda giderken bir araç kaza yapmış hemen videosunu çekeyim çevreme hava atayım demek yerine nasıl yardım edebilirim ne yapabilirim diye düşünüp,müdahale gerektiren kazazedeye yapabildiğimiz kadarıyla vicdanımızın rahat olabildiği kadarıyla yardım edelim.Bir can kurtulmasına yardımcı olamak çekeceğiniz o videodan sizin popüler olmasında daha önemli değil.Anneler bizleri hayata getiren canından can veren kutsal insanlardır.Peki bir anneyi üzmek neden üzüldüğünü umursamamak insanlık mı?Sebep ne olursa olsun onları daima hoş tutmalı,Mümkün mertebe gönüllerini hoş tutmalıyız Allah rızası için.Size bir soru sormak istiyorum bu konu içerisinde.Sizce aynı an itibariyle ağaçta mahsur kalmış küçük bir kediyi kurtarmayı seçersiniz,yoksa yolun karşısında karşıdan karşıya geçmeye çabalayan yaşlı bir kadını mı ?

Not: küçük kedimiz uca gelmiş düşmek üzere. Sorumuza bir cevabınız varsa nedenleriyle birlikte lütfen bize izmirmaviradyo@gmail.com mail adresimizden bu cevabınızı iletin.

Emoji ile Tepkinizi Segileyin

Yorum Gönder

11 Yorumlar
  1. her zaman takip ettiğim ve dinlediğim radyo, bilgisayarımda her zaman açıktır.makalende anlatım çok güzel olmuş..bu konular çok derin konulardır..eline sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Son zamanlarda sıça ismini internette gördüğüm bir radyo kanalı, başarılar dilerim

    YanıtlaSil
  3. Harika bu frekansı hep arabada dinlenirim ama biraz damar çalarsanız sevinirim

    YanıtlaSil
  4. Arabadan dinleyemiyoruz sanırım, uydu yayını yapmıyor musunuz? Sadece internet yayını mı yapıyorsunuz

    YanıtlaSil

  5. Teknoloji ilerledikçe malesef insanlık görünmez olmuş. Yapacak bir şey yok.

    YanıtlaSil
  6. Gerçekten güzel ve hit parçaların olduğu bir radyo. İşyerinde sürekli bi radyoyu açıp dinliyoruz teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil
  7. harika bir yorum olmuş. yüreğinize sağlık

    YanıtlaSil
  8. Harika ve anlamlı bir yazı.Gerçekten büyüleyici kelimelerle çok güzel yazılmış mutlaka okuyunuz.

    YanıtlaSil
  9. Radyo çok başarılı. Yazıdaki düşüncelere katııyorum. Başarılarınızın devamını dilerim.

    YanıtlaSil
  10. Merhaba harika yayın yapan bir radyo evde web tasarım yaparken ve arabada dinliyorum teşekkürler emekleriniz için. Saygılarımla

    YanıtlaSil
  11. oktay çetintaş07 Haziran, 2019 15:08

    harika yayınlarınız var severek dinliyoruz çalışmalarınızın başarılarını dilerim hayırlı yayınlar

    YanıtlaSil

Yorum Yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.



reklam
reklam1